Heeft u een claim wegens misbruik van een verpleeghuis? Dit is wat u eerst moet doen

Ouderen en zieken zijn de meest kwetsbare leden van de bevolking en ze verdienen speciale bescherming tegen misbruik en verwaarlozing. Familieleden kunnen claims indienen om economische schade te verhalen voor de verliezen en verwondingen van hun dierbaren, maar het proces is complex. Als iemand van wie je houdt is mishandeld of gewond is geraakt in een verzorgingstehuis of verpleeghuis, staan ​​de stappen om een ​​claim in te dienen hieronder vermeld.

Huur een ervaren lokale advocaat in

Hoewel het inhuren van een advocaat niet vereist is, is het verstandig om deze stap te nemen. In claims voor misbruik in verpleeghuizen, gebruiken advocaten hun kennis en ervaring om families door het proces te helpen en hen de beste kans te geven om de schade te verhalen die ze verdienen.

Meld de verwaarlozing of het misbruik

Hoewel het een belangrijke stap is om een ​​rechtszaak aan te spannen, is het voor families even belangrijk om klachten in te dienen bij de staat ombudsman langdurige zorg en de Licensing Division van het California Department of Public Health. Deze klachten kunnen mondeling of schriftelijk worden ingediend, en indiening helpt ervoor te zorgen dat andere bewoners worden beschermd tegen verwaarlozing en misbruik.

Verzamel bewijs

Net als andere letselclaims, hebben die met betrekking tot misbruik en verwaarlozing in verpleeghuizen bewijs nodig. Alvorens een claim in te dienen, moeten families bewijs verzamelen, zoals:

  • Foto’s van de verwondingen van het slachtoffer
  • Medische gegevens
  • Schriftelijke verslagen van wat de persoon heeft gezien, ervaren en gehoord
  • Documentatie van de assistentiewoning of verpleeghuis

Hoe sterker het bewijs, hoe groter de kans dat de claim van een familie zal slagen.

Onderzoek de verwaarlozing of het misbruik

Onderzoek naar verwaarlozing en misbruik in verpleeghuizen vereist de hulp van een ervaren advocaat. Tijdens deze onderzoeken zal een advocaat:

  • Lees het contract tussen het slachtoffer of zijn familie en de zorginstelling
  • Interview eventuele getuigen
  • Bezoek het verpleeghuis of de zorginstelling en documenteer de voorwaarden ervan
  • Interview behandelende artsen
  • Huur medische getuigen in die de verwondingen van het slachtoffer en hun behandelingsdossiers kunnen bekijken

Elke zaak is anders, waardoor ze niet allemaal op dezelfde manier worden behandeld. Na beoordeling van de zaak van uw gezin, weet een advocaat welke stappen hij moet nemen.

Start de procedure

Na het afronden van hun onderzoek en het verzamelen van bewijsmateriaal, zal een advocaat een gerechtelijke procedure starten door een formele klacht in te dienen bij de bevoegde staatsrechtbank. Deze claims bevatten informatie die relevant is voor de zaak, zoals de namen van de betrokken partijen, de feiten van de zaak, alle relevante juridische kwesties en de hoogte van de schadevergoeding die de familie vordert.

Na het indienen van een klacht ontvangt de zorginstelling een afschrift en kan zij hierop reageren. Beide kanten komen dan in de ontdekkingsproces voordat de zaak voor de rechter komt. De meeste vorderingen wegens misbruik en verwaarlozing worden echter afgewikkeld voordat ze naar de rechtbank gaan.

Arbitrage

De meeste verpleeghuizen en assistentiewoningen nemen arbitrageclausules op in hun toelatingsdocumenten. Bij arbitrage zien een slachtoffer en hun familie af van hun recht om een ​​proces aan te spannen. In plaats daarvan moeten ze externe arbiters ontmoeten die een bindende beslissing over de zaak zullen nemen. In de meeste gevallen is arbitrage voordeliger voor de instelling dan voor slachtoffers en families.

Bel vandaag nog een advocaat voor misbruik in een verpleeghuis in Californië

Een claim indienen tegen een verpleeghuis en zijn verzekeringsmaatschappij is niet eenvoudig. Wanneer een familielid is mishandeld of verwaarloosd en het tijd is om een ​​rechtszaak aan te spannen, kunnen de advocaten van Glendale verpleeghuismisbruik van ons bedrijf helpen. Bel vandaag nog of neem online contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Burningzone.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart